Φιλοξενία υλικού

 

Το σχολείο μας, αποφάσισε να παρέχει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς της 6ης εκπ/κής περιφέρειας Αιτω/νίας, που έχουν ή θα δημιουργήσουν  ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό για την τάξη τους ( ασκήσεις ? επαναληπτικά - τεστ αξιολόγησης ? σχέδια ευέλικτης ζώνης κ.α ), και αδυνατούν να το δημοσιεύσουν, λόγω έλλειψης ιστοσελίδας του σχολείου τους, να το δημοσιεύουν μέσω της δικής μας Ιστοσελίδας, σε ειδικό χώρο, με την ένδειξη ¨Φιλοξενία Υλικού¨. Κατά την δημοσίευση του υλικού θα ανακοινώνεται τόσο το όνομα του δημιουργού ( εκπαιδευτικού) όσο και το σχολείο στο οποίο  υπηρετεί. Είναι μια προσπάθεια για τη συλλογή και διάχυση  εκπαιδευτικού υλικού, που θα είναι  προσβάσιμο σε όλους και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό από συναδέλφους που το επιθυμούν.

Προϋποθέσεις Δημοσίευσης:

  • Το υλικό που θα δημοσιεύεται, θα πρέπει να είναι εκπαιδευτικό υλικό: (ασκήσεις ? επαναληπτικά - τεστ αξιολόγησης - σχέδια ευέλικτης ζώνης κ.α) και όχι άλλες δραστηριότητες ή προγράμματα του σχολείου σας όπως, εκδρομές , γιορτές, επισκέψεις.
  • Το υλικό θα πρέπει να είναι προσωπικές δημιουργίες του ίδιου του εκπαιδευτικού και να μην υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα τρίτων.
  • Μορφές υλικού: ( word ? excel ? PowerPoint ? προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί με Hot Potatoes κ.ά.).
  • Τα αρχεία (word ? excel ? PowerPoint) για να είναι ορατά απ΄ όλους θα πρέπει να αποθηκεύονται ως αρχεία (97 ? 2003).
  • Να μην περιέχουν φωτογραφίες ή άλλα προσωπικά στοιχεία μαθητών.

Οδηγίες δημοσίευσης

  • Το υλικό θα το στέλνετε στο σχολείο μας με επισύναψη  στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,με ΘΕΜΑ: ¨ Φιλοξενία Υλικού¨
  • Στη θέση (σχόλια) να αναγράφονται τα  στοιχεία του εκπαιδευτικού, η ονομασία του σχολείου του, το  τηλέφωνο και το e-mail, καθώς και  ο τίτλος της εργασίας, με στοιχεία όπως ενότητα , κεφάλαιο, κ.λ.π.  π.χ ( Τάξη Στ΄- Κεφάλαιο 11 ? στρογγυλοποίηση φυσικών και δεκαδικών αριθμών ? τεστ αξιολόγησης).
  • Για τυχόν απορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας μας: Γεωργακόπουλο Ανδρέα στο τηλ: 2681088229.