Ευέλικτη Ζώνη

¨Φωτογραφία¨

Τάξη:ΣΤ΄

Σχ. Έτος: 2012-13

  • Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης στην Ε.Ζ. εργάστηκαν με το θέμα ¨φωτογραφία¨. Μερικές από τις δραστηριότητες που ασχολήθηκαν και έχουν ψηφιοποιηθεί βρίσκονται παρακάτω.  
  • Σχέδιο εργασίας.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

  • Επίσκεψη φωτογράφου στο σχολείο μας.

Το σχολείο μας επισκέφτηκε επαγγελματίας φωτογράφος, ο οποίος με μεγάλη του χαρά, θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις και απορίες των μαθητών. Έδειξε στους μαθητές τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής, ενώ στο τέλος οι μαθητές ανά ζευγάρια έβγαλαν φωτογραφίες με την επαγγελματική του μηχανή. Τον ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο που μας αφιέρωσε.

 

 

  • Ο τόπος μας, μέσα από το φωτογραφικό φακό των μαθητών μας.

Οι μαθητές, με τη φωτογραφική τους μηχανή, φωτογράφησαν μέρη του τόπου τους. Φωτογραφίες από αυτή τη δραστηριότητα έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, στην επιλογή του Βασικού Μενού ¨λίγα λόγια για μας¨.

 

 

  • Διαγωνισμός φωτογραφίας

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης, μέσα στα πλαίσια της Ε.Ζ με θέμα ¨Φωτογραφία¨,  αποτύπωσαν με τη φωτογραφική τους μηχανή, ένα θέμα προσωπικής τους επιλογής. Παρακάτω, βλέπετε τις φωτογραφίες που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό μας. Μπορείτε κι εσείς να ψηφίσετε τη φωτογραφία που σας αρέσει πιο πολύ. Στο Μενού  ( κάτω - αριστερά) έχει δημιουργηθεί ψηφοφορία για το συγκεκριμένο διαγωνισμό μας. Επιλέξτε το νούμερο της φωτογραφίας που σας αρέσει. Η ψηφοφορία μας θα λήξει στις 7/6/2013.

 

 

  • Βρες τις διαφορές

Οι μαθητές, τοποθέτησαν σε σταθερό σημείο τη φωτογραφική τους μηχανή και αποτύπωσαν δύο φωτογραφικά πλάνα. Στο δεύτερο πρόσθεσαν, αφαίρεσαν ή μετακίνησαν κάποια αντικείμενα δημιουργώντας έτσι τη γνωστή σε όλους μας σπαζοκεφαλιά ¨βρες τις διαφορές¨ Επίλεξε το όνομα κάποιου μαθητή και προσπάθησε κι εσύ να τις βρεις! Τα αρχεία είναι σε μορφή ( PDF ).

 

Δημήτρης

Θωμάς

Εγκλήρ

Ρονάλντο

Σοφία

Ελένη

 

  • Δημιουργία ταινίας με τη μέθοδο της ταχείας προβολής εικόνων (animation)

 Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Επεξεργάστηκαν το θέμα και τον τίτλο της μικρής τους ιστορίας και στη συνέχεια δημιούργησαν ταινία με τη μέθοδο της ταχείας προβολής εικόνων (animation).

 

Ομάδα Α΄

 

Ομάδα Β΄

ΤΕΛΟΣ!